restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

vineri, 27 februarie 2015

Calafat te plombam din nou ! ...la fel de prost pentru tine, la fel de bine pentru altii !

La Calafat a inceput operatiunea de plombare a gropilor din carosabil, aparute dupa cea mai blanda iarna din ultimii ani .
Foarte bine zicem noi, dar ne poate da cineva din Primarie explicatia de ce unele au aparut si pe carosabil turnat in 2013 si 2014 ?
Amatorismul crunt si goana dupa bani din facturi fictive de care dau dovada responsabilii de asfaltare din Primaria Calafat  nu mai reprezinta nicio surpriza pentru nimeni si asa se face ca mai toate lucrarile , chipurile supervizate de acestia, sunt de o calitate execrabila .
Daca acesti mascarici ar lucra dupa macar 20% din normativele unei operatiuni de asfaltare , nu ati mai fi obligati sa va rupeti masinile in fiecare primavara in gropile din carosabil si Primaria nu ar mai consuma din banii obtinuti din impozite , sume importante pentru aceasta operatiune ,zicem noi premeditata si cu un anume scop.
Cea mai importanta operatiune cand se face o asfaltare , pe langa calitatea si cantitatea mixturilor din asfaltul ce urmeaza a fi turnat , o reprezinta plasa de azbest care trebuie pusa sub covorul asfaltic.
Aceasta are cel mai important rol , acela de a impiedica asfaltul sa se fisureze si apa sa intre in acele fisuri pentru ca in scurt timp sa apara craterele de care se plange toata lumea, practic aceasta plasa reprezinta un foarte bun liant.
Are acelasi rol ca plasa de Buzau sau fierul incrucisat care se pune in placa dintre etaje la o casa .
Cat de greu o fi pentru acesti insi batuti in cap si la propriu si la figurat sa inteleaga lucruri simple dar menite sa faca adevarate minuni?
Probabil, imposibil ...

PS. Apropo... majoritatea romanilor au crezut si inca mai cred in sloganul perfect ales de Presedintele Romaniei , neamtul Iohannis, care se referea la ,,Romania lucrului bine facut " , iar aceeasi romani vad ca nici cu neamt la carma nu pare sa se schimbe ceva in mentalul colectiv , de ce??? ...fiindca de la el in jos sunt numai macaronari si  melteni invatati sa faca lucrul in stil romanesc , adica sa iese ceva si pentru nasu si pentru finu si pentru boss-ul al mare care ne binecuvanteaza .
Vai de tara asta , nu mai are leac indiferent de doctor !?!







sâmbătă, 21 februarie 2015

Compania de Apa Oltenia minte sau se incurca in comunicate cu privire la Calafat ?! Intreruperea apei la Calafat : ori ,,intrerupere la solicitarea unui constructor...", ori ,, datorită unei avarii produsă la racordul de energie electrică" ?

  ,,Greu la deal (UE) cu boii mici (incompetentii) !"

Nu este nici prima si mai mult ca sigur nici ultima data cand Compania de Apa Oltenia se eschiveaza de la asumarea raspunderii pentru o problema pe care nu este capabila sa o rezolve, mai ales in ceea ce priveste Calafatul , inventand ce altceva decat minciuni si scuze puerile de prostit prostii.

Cetatenii Calafatului s-au iritat la maxim pe buna dreptate in aceste doua zile vis-a-vis de problema de dimensiuni  ,,galactice" cu care pretinde Compania de Apa Oltenia ca se confrunta la Calafat, dar cine sa-i asculte ???... l-au impuscat in '89 pe ala care facuse ordine si disciplina in tara , probabil ni se urase cu binele ?!

Niciunde , dar absolut niciunde in Romania o problema fie ea cat de grava , autoritatea in ,,ograda" careia s-a intamplat nu si-a permis si nu isi permite nesimtirea de a nu o rezolva in maxim 24 h, la Calafat ,DA... pentru ca li se permite , pentru ca au gasit partenerii perfecti cu care sa se ,,traga de sireturi " si care sa puna interesul cetateanului la partea dorsala.

Aceste specimene cu conceptii de Evul Mediu , nu pot sa inteleaga ca altul ar trebui sa fie comportamentul lor in relatia cu cetatenii  intr-o tara membra a Uniunii Europene din 1 ianuarie 2007.

Ce legatura are sigla CAO cu stelele Uniunii Europene, blasfemie curata ?!

Ei sunt ancorati din cate se pare intr-o alta realitate , una paralela nu doar cu Uniunea Europeana ci insasi cu Galaxia .

Daca nici comunicare din birou, de la caldurica , dintr-un mega fotoliu buretat nu sunt in stare sa faca , ce sa mai cerem noi cetatenii ca astia sa rezolve o problema aparuta pe teren ?

Cititi, faceti-va semnul crucii si apoi intelegeti daca puteti cele doua aiureli de Comunicate date de Compania de Apa Oltenia in aceste zile !!?->

1) !? COMUNICAT al Companiei de Apa Oltenia din data de 17.02.2015
La solicitarea constructorului ,,Asocierea – SC CORAL SRL Tulcea si SC Energomontaj SA.,, care asigură efectuarea lucrărilor prevăzute in Master Planul judetului Dolj – proiectul ,,Reabilitarea captarii si Statiei de tratare Calafat,, S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în Municipiul Calafat, în ziua de joi 19.02.2015, între orele 11:00-14:00.
Menționăm că aceste lucrări nu pot fi executate decât în momentul în care se sistează alimentarea cu energie electrică a Stației de Tratare Apă.

Atenţionăm utilizatorii de apă potabilă că, datorită manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.
Compania de Apă Oltenia S.A, prin Laboratoarele de analiză a apei pota-bile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcţiune a sis-temului de distribuţie.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere.
Conducerea,

                                  vs                                                  

2) !?! Comunicat al Companiei de Apa Oltenia publicat in data de 20.02.015 dupa scandalul provocat in media calafeteana

INTRERUPERE FURNIZARE APA POTABILA

,,SC COMPANIA DE APĂ OLTENIA anunţă întreruperea alimentării cu apă potabilă în Municipiul CALAFAT datorită unei avarii produsă la racordul de energie electrică care alimenteză stația de tratare CALAFAT în data de 20.02.2015.
În urmă analizării stării de fapt vor fi luate toate măsurile necesare asigurării serviciului de alimentare cu apă în condiţii normale. SC COMPANIA DE APĂ OLTENIA mulţumeşte utilizatorilor pentru înţelegere şi îşi cere scuze pentru disconfortul creat."
Vom reveni cu precizări,
Conducerea


Zilele Municipiului Calafat 2015 -propuneri artisti

Mandinga
Mandinga, Fly Project, Alexandra Stan , Alex Velea, Ana lesko , Andreea Banica sau Zdob & Zdub , sunt artistii propusi in numele tinerilor de catre Adevarul de Calafat , Primariei Mun. Calafat pentru Zilele Municipiului din luna Mai ! 
Fly Project

Organizatorii pot sa aleaga dintre aceste nume in functie de bugetul alocat .
Alexandra Stan
Speram ca unele orgolii personale sa nu impiedice organizarea in bune conditii si cu mare fast a Zilelor Municipiului Calafat din acest an , unde se anunta un numar record de turisti chiar si de la vecinii bulgari .
Ana lesko
Alex Velea & Antonia
Andreea Banica

vineri, 20 februarie 2015

BREAKING NEWS : Apa in 30' la Calafat

Conform ultimei informatii primite din cadrul administratiei calafetene, CAO va incepe furnizarea apei la Calafat in aproximativ 30 minute de la 20.10 .
stire in curs de actualizare...

Compania ,,rabla" de Apa Oltenia , lipsa de respect fata de calafeteni ?! A inceput show-ul H2O pentru calafeteni pe 2015 ...cam devreme, nu credeti ?!

Compania de Apa Oltenia
Dupa ce pe site-ul propriu CAO a publicat un anunt cum ca in data de 19.02.2015 se va sista apa in mun. Calafat in intervalul orar 11:00-14:00......, aceeasi companie considera de la sine putere si dintr-o nesimtire crasa ca poate face acelasi lucru si in ziua urmatoare dar fara sa anunte in prealabil.Oricum, la cati nervi a provocat aceasta ,,rabla" a Olteniei calafetenilor mai ales in perioada de vara , ce mai conteaza inca un act de nesimtire si sfidare la adresa unor cetateni care zice-se ca fac parte din UE.
In oricare alt stat al UE , altul decat Romania , astfel de scapari de comunicare daca ar exista, s-ar lasa cu penalizari si demisii, dar la noi vorba unui cunoscut realizator tv: ,, poate sa aiba Romania zece presedinti d'alde Iohannis, nemti si americani, absolut nimic nu se va schimba. Meltenismul la romani  este nota definitorie de secole , nu de alaltaieri si asa va ramane forever ... " .Cata dreptate ?!
Apropos... calafetenii abia asteapta vara fiindca pe perioada iernii au cules un bogat repertoriu de injuraturi si din alte folcloruri europene cat si asiatice , pe care sunt nerabdatori sa le adreseze acestei companii pentru ,,mult asteptatul " discomfort al lipsei totale de apa in plin sezon estival, pret de minim o saptamana.
Sa stie tot poporul, Compania de Apa Oltenia, niciodata nu este de vina, doar natura si creatorul ei ...?!
Dupa logica lor cretina din fiecare an,cand nivelul Dunarii creste se inunda pompele, iar daca este prea scazut , pompele nu ajung la apa , deci bunul D-zeu ar cam trebui sa fie mai atent cu nivelul Dunarii fiindca in 2015 , intr-un stat membru al UE, o ,,rabla" de companie nu este in stare sa asigure apa unui municipiu riveran Dunarii .
Gunoaielor !!! ...este mesajul calafetenilor pentru voi !!!

COMUNICAT

,,La solicitarea constructorului ,,Asocierea – SC CORAL SRL Tulcea si SC Energomontaj SA.,, care asigură efectuarea lucrărilor prevăzute in Master Planul judetului Dolj – proiectul ,,Reabilitarea captarii si Statiei de tratare Calafat,, S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în Municipiul Calafat, în ziua de joi 19.02.2015, între orele 11:00-14:00.
Menționăm că aceste lucrări nu pot fi executate decât în momentul în care se sistează alimentarea cu energie electrică a Stației de Tratare Apă.
Atenţionăm utilizatorii de apă potabilă că, datorită manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calităţii apei potabile din punct de vedere al turbidităţii şi culorii. La apariţia acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei.
Compania de Apă Oltenia S.A, prin Laboratoarele de analiză a apei pota-bile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcţiune a sis-temului de distribuţie.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere."
Conducerea,

joi, 19 februarie 2015

Ce spune Kovesi despre presiunea politică în instituțiile statului

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, pentru agenția de presă străină Reuters, că, presiunea clasei politice asupra instituțiilor statului nu se oprește aici, ci va continua atât timp cât vor fi investigate astfel de cazuri.
„Oricum, rezistența procurorilor la astfel de presiuni a crescut. Presiunea va continua atâta vreme cât vom investiga astfel de cazuri.”, a declarat Kovesi pentru presa străină.
În același timp, Kovesi este de părere că întreaga clasă politică trebuie să înțeleagă că procurorii nu au interese ascunse.
„Cred că este important ca clasa politică să atingă o anumită maturitate și să înțeleagă că tot ce procurorii vor … este să descopere adevărul, noi nu avem alte interese”, a mai declarat procurorul șef al DNA pentru Reuters

vineri, 13 februarie 2015

Sa vina si RUSII !!! În cât timp ar ajunge ARMATA rusă în capitalele Europei. Oricum tinerii romani nu au nici cel mai mic motiv pentru a se lupta, nu au ce apara ,nu mai avem industrie , am fost transformati in colonie strict de consum.

Armata rusa
Canalul de televiziune Channel 5 a prezentat un material preluat de la o televiziune rusă, în care este vorba despre rapiditatea cu care armata Moscovei ar putea pătrunde şi ataca, practic, toate capitalele din Europa.
La prima vedere, ideea postului de televiziune de a prezenta un astfel de material pare a fi o grandomanie, o intenţie de intimidare sau chiar o glumă, o ficţiune. Dar la o analiză mai atentă făcută de specialişti, scenariu nu ar fi total exclus. Mai ales că, în ultima vreme, Rusia a ameninţat Europa şi nu numai continentul european, cu un atac cu rachete.
Jurnaliştii au analizat ameninţarea şi au luat variantă cu variantă de “invadare” a Europei de către armata rusă. De pildă, dacă ar fi vorba despre invadarea Polonei, calculul lor este simplu: “Din Moscova până în capitala poloneză sunt doar 1.300 de km. Tancul T-90, de exemplu, dacă nu apelăm la transportul aerian, ar putea intra în oraş în mai puţin de 24 de ore de la începerea marşului”, spun jurnaliştii, adăugând că, în cazul unui atac aerian, Rusia ar avea nevoie de numai 2 ore pentru a ajunge la Varşovia.
Cât priveşte Berlinul, jurnaliştii ruşi au fost insinuanţi, spunând că “”soldaţii ruşi nu au mai fost demult la Berlin!”… “1.800 de kilometri pentru o armată modernă nu este o distanţă mare. Mai mult decât atât, mulţi ofiţeri ruşi cunosc foarte bine Germania”. În zeflemea, pe harta de pe fundalul emisiunii, jurnaliştii ruşi şi-au permis să facă glime nesărate, doborând virtual drapelul Germaniei, pentru a-l înlocui cu cel al Rusiei.

Mai departe, “Praga, Helsinki, Vilnius, Tallinn sau Riga … Aceste oraşe sunt mult mai aproape”,  au continuat jurnaliştii ruşi, făcând aluzie la fostele republici sovietice şi la ţări care s-au aflat în fostul bloc comunist. După calculul jurnaliştilor, armata rusă ar putea intra în jumătate din aceste oraşe “pe jos”.
Aluzie la România
În ceea ce priveşte Londra sau Washington, asemenea “vizite” trebuie planificate “din timp”, pentru că nu s-ar putea merge acolo “fără aviaţie şi flota marină”.
România figurează şi ea în calculele unei eventuale invazii ruse. Numai că o asemenea provocare va trece, în opinia jurnaliştilor ruşi, prin Crimeea, unde este în pregătire o grupare de forţe armate terestre bine instruite şi dotate. Iar în cazul unui eventual conflict în acestă regiune, foarte importantă din punct de vedere strategic, România ar putea fi foarte uşor antrenată, după cum crede Vladimir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, care a declarat acest lucru chiar şi la televiziunea română.
Astfel, în cazul unui conflict şi o eventuală implicare a României, Rusia şi-ar putea reaminti cu uşurinţă de cooperarea ţării noastre cu NATO, de scutul antirachetă şi de alte obiective militare pe care Moscova nu le agrează şi ar încerca să le anihileze.

Restaurantul-Bar ,,TRESOR" din Calafat, deschiderea de Valentine's Day !

Maine, 14 Februarie 2015 incepand cu ora 08.00, la Calafat, in centrul vechi, se va deschide Restaurantul-bar de lux ,,TRESOR", care va aduce un nou concept pe acest segment in urbea de la malul Dunarii.
La ,,TRESOR" calitatea va face marea diferenta!
Aici se va servi cea mai buna cafea si derivate din aceasta, bauturi originale, meniuri alese traditionale, toate intr-o ambianta mirifica.
Mai mult, incepand cu data de 16.02.2015 Restaurantul-bar ,,TRESOR"  va introduce si un deosebit ,,meniu al  zilei" care va putea fi comandat la domiciliu , la servici, sau se va putea servi chiar la restaurant.  
Imobilul care gazduieste restaurantul si care a fost construit in perioada interbelica, cu o arhitectura interioara si exterioara deosebita ,  a fost cumparat in 2014 de o familie extraordinara de intreprinzatori  locali si mai apoi complet renovat si amenajat in stil clasic baroc. Acesti oameni au facut o adevarata bijuterie din vechea locatie peste care patina timpului isi lasase urme adanci dar care pastreaza si acum ceva din farmecul vremurilor boeme de odinioara. Pentru a desavarsi complet stilul clasic baroc al restaurantului, proprietarii au achizitionat mobilierul interior exclusiv din Italia, unde au beneficiat si de consultanta de specialitate din partea magazinului. Pe langa mobilierul de calitate si materialele folosite la amenajarea spatiului interior sunt din gama Premier-Lux , un aspect important ce denota din partea proprietarilor un respect deosebit pentru viitorii clienti care vor trece pragul acestui restaurant. Locatia este structurata pe doua nivele, parter si etaj. La parter va functiona barul de zi iar sala de la etaj a restaurantului va fi folosita exclusiv pentru evenimente deosebite. Aceasta locatie  care cu siguranta va fi etalonul bunului gust, al rafinamentului si al serviciilor ireprosabile va oferii clientilor o gama de meniuri mult diversificata peste ceea ce este in momentul de fata la Calafat, la preturi fara concurenta.
PS. Adevarul de Calafat ureaza proprietarilor, deplin succes al afacerii si clienti super multumiti asa cum numai ei stiu sa o faca !

luni, 9 februarie 2015

Primaria si Consiliul Local Calafat ingroapa pe zi ce trece istoria si cultura Calafatului .Emblema orasului in perioada interbelica, Hotelul -restaurant CARPATI ( Ionita MARINCU ) lasat in ruina.




Distrugerea istoriei si culturii a acestui minunat orasel de la Dunare pare ca a devenit lite-motivul Consiliului Local Calafat format in buna parte, intre noi fie vorba, din specii rar intalnite de personaje care nu au deschis niciodata ciocul in consiliu pentru a sustine ceva benefic comunitatii decat daca la mijloc a fost sau este un interes strict personal .Saracii de ei...atat cu duhul cat si cu mansarda ?!
Inafara de cateva personalitati dedicate trup si suflet Calafatului ,acest Consiliu Local este cel mai slab din istoria ultimilor 25 de ani ,lucru dovedit de inactivitatea totala si de faptul ca toti cetatenii au senzatia ca orasul la ora actuala este lasat de izbeliste si nimeni nu se mai ocupa de nimic .
Monumentele aflate intr-o stare avansata de degradare si ruina unor cladiri de patrimoniu pentru ei (alesii) nu reprezinta absolut nimic .
 Hotelul -restaurant CARPATI ( Ionita MARINCU ) este poate obiectivul numarul 1 care ar trebui luat in discutie si gasita o solutie cu aplicabilitate imediata .
Dar cine sa faca acest lucru ???
Exista Fonduri Europene, care pentru consolidarea unor astfel de obiective se acorda cu celeritate , dar cine sa le acceseze ???...mama lu' Stefan cel Mare ??
Cladirea a incaput pe mana unor samsari prin diferite combinatii, aidoma celor aratate zilele acestea de procurorii DNA in multe astfel de cazuri .
Daca CL Calafat ar fi format in totalitate din oameni respectabili , oameni care sa-si iubeasca comunitatea, s-ar constitui ca parte vatamata intr-o plangere la DNA Craiova vis-a-vis de situatia acestui obiectiv si in special a modului de dobandire a acestuia .
Ar trebui ,,linse" fila cu fila toate documentele de instrainare a acestei cladiri de dupa '89 pana in prezent si sa vedeti atunci ce mari surprize ar fi descoperite .
Nu poti asista nepasator la infinit la ruinarea unor astfel de simboluri si de fiecare data sa arunci aceeasi scuza penibila de retardat cum ca ,, e in proprietate privata " .
Cum speranta este ultima care isi da duhul , sa speram ca intr-un viitor apropiat se va gasi cineva care sa urneasca mormanul de nepasare si pasivitate totala care s-a asternut peste  CL Calafat si se va lua o decizie ferma vis-a-vis de aceasta cladire .

luni, 2 februarie 2015

In curand :Dezvaluiri despre echipele de interventie ale CEZ din zona Calafat care nu iau in considerare solicitarile de deranjamente transmise la Centru de catre abonati

Am primit la redactie de-a lungul timpului mai multe reclamatii care vizau CEZ ,mai precis comportamentul discretionar al unor lucratori din echipele mobile de interventie de pe zona Calafat.
De fapt toate vizau acelasi lucru, baietii vin cand au chef si de cele mai multe ori dupa cel putin doua sesizari la Centru .Ultima reclamatie care ne- a venit la redactie este un apel disperat al unei familii din Calafat careia echipa de interventie pe Calafat a CEZ nu i- a raspuns nici dupa 19 sesizari la Centrul de deranjamente in decursul a 3 zile.
In cateva ore vom detalia intreaga situatie si vom dezvalui si alte ,,manarii" puse in practica de unii membri ai echipei mobile de interventie.
A fost sesizata si conducerea CEZ Romania.