restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

sâmbătă, 31 mai 2014

Leroy Merlin deschide în aceasta vara magazin la mall ElectroputereParc din Craiova

Leroy Merlin
Celebrul retailer de bricolaj Leroy Merlin va deschide în vara acestui an, un magazin la Craiova, printr-o investiţie care va depăşi 10 milioane de euro, şi este interesat de extinderea reţelei din România prin construcţia unor unităţi noi sau preluări.
,,In a doua parte a lunii iunie vom inaugura magazinul Leroy Merlin din Craiova”, a declarat Cristian Petrescu, director de dezvoltare al retailerului francez Leroy Merlin in Romania.
Magazinul va fi amplasat în Mall ElectroputereParc şi va avea o suprafaţă totală de 13.000 de metri pătraţi si 140 de angajati.
Întrebati despre valoarea investiţiei, reprezentantii Leroy Merlin au afirmat că aceasta va depăşi 10 milioane de euro.
Mall ElectroputereParc este primul centru comercial din zona de sud a României şi este dezvoltat pe terenul fostei întreprinderi industriale Electroputere de K&S Developments, companie deţinută de oameni de afaceri belgieni, şi retailerul francez Auchan, deţinut de familia franceză Mulliez, care controlează şi Leroy Merlin.
Leroy Merlin se bate pe piata romaneasca cu companii precum Dedeman, Ambient, bauMax, Bricostore, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI şi Praktiker.

vineri, 30 mai 2014

Presedintele PSD Calafat, Emil POPA, a multumit intr-un cadru festiv, echipei de campanie pentru rezultatele deosebite obtinute la scrutinul din 25 Mai

Miercuri seara incepand cu ora 19.00 Presedintele PSD Calafat, ing. Emil Popa a convocat echipa de campanie la sediul organizatiei municipale pentru a face o analiza amanuntita a rezultatelor deosebite obtinute de PSD Calafat in urma scrutinului de Duminica .
In preambulul prezentarii analizei alegerilor de duminica ,presedintele PSD Calafat a tinut sa multumeasca public tuturor cetatenilor care s-au prezentat la vot si sa-i asigure de toata consideratia sa pentru spiritul civic de care au dat dovada si de aceasta data prin prezenta la vot pana si peste cele mai optimiste asteptari.
Dupa prezentarea scorului deosebit obtinut de PSD Calafat la nivelul municipiului Calafat, Emil Popa a felicitat intreaga echipa de campanie exprimandu-si cele mai alese ganduri de pretuire si respect pentru munca depusa de fiecare militant in obtinerea scorului de top, g
63% .
Dupa aproximativ 40 de minute in care s-au exprimat nenumarate pareri cu valoare de certitudini si in care s-a evocat daruirea exemplara a echipei , Presedintele PSD Calafat a invitat intreaga echipa de campanie la Restaurantul OK din Calafat unde s-a organizat o petrecere decenta ca semn de apreciere pentru munca asidua depusa in cele 30 de zile de campanie electorala.

marți, 27 mai 2014

PSD Dolj, cel mai bun scor pe ţară, PSD Craiova-cel mai bun scor între oraşele reşedinţă de judeţ, PSD Calafat cel mai mare procentaj dintre toate municipiile

PSD Dolj a obţinut 56 la sută, PSD Craiova-45,1, PSD Calafat 63.6%
"S-a terminat centralizarea si pe municipiile resedinta de judet. Craiova e pe primul loc pe Romania. Multumim!", a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, preşedinta PSD Craiova.
PSD Calafat a obtinut cel mai mare procentaj, 63.6% la categoria municipii.
Presedintele PSD Dolj, dep. Claudiu Manda are motive de bucurie, organizaţia pe care o conduce clasându-se pe primul loc pe ţară, devansând pentru prima oară Teleormanul, Oltul şi Gorjul.

Derby-ul Ligii a 2-a CS Universitatea Craiova- ASA Targu Mures, maine pe Ion Oblemenco! Sunt asteptati peste 15.000 de spectatori.

CS Universitatea Craiova joacă mâine, 28.05.2014, pe „Ion Oblemenco” împotriva liderului ASA Târgu Mureş o partidă extrem de importantă în lupta pentru promovare.
Două victorii la rând nu au înlesnit prea mult misiunea Craiovei de a reveni în Liga I, doar au menţinut avansul faţă de următoarea clasată, CSM Râmnicu Vâlcea. Deşi pare o cursă în trei pentru cele două locuri promovabile, ASA Târgu Mureş, adversara de mâine a juveţilor, va arbitra lupta pentru promovare, fiindcă are practic asigurată accederea în Liga I.
Astfel, ultimele două meciuri ale ASA sunt cu FC Olt şi Gloria Bistriţa, echipe intrate în vacanţă, iar surata din Ardeal nu are în plan de luptă, ci de predare. ASA s-a putut dispensa de puncte în meciul cu Vâlcea, deşi un succes îi asigura matematic promovarea şi implicit intrarea mai devreme în vacanţă. În schimb, echipa lui Daniel Stanciu va încerca din răsputeri să încurce Craiova. Asta în timp ce Vâlcea va avea un meci la îndemână cu Metalul Reşiţa, echipă care în vara trecută i-a predat ştafeta în Zăvoi, într-un circuit al „clonelor” Damila Măciuca devenid actuala CSM Râmnicu Vâlcea, iar fosta CSM Râmnicu Vâlcea – actuala Metalul Reşiţa.
După eşecul surprinzător cu Slatina, bănăţenii nu mai au şanse de promovare, iar managerul Dorinel Munteanu a decis să renunţe la antrenorul Marian Pană, înlocuindu-l cu Daniel Opriţa, fostul atacant al CSU. Pe de altă parte, Craiova poate promova dacă îşi câştigă următoarele două meciuri, astfel încât jocul din ultima rundă, cu CSM Râmnicu Vâlcea, să nu mai conteze.
Fanii au comandat deja circa 2.500 de bilete pe site-ul oficial al clubului, iar de astăzi se pot găsi la magazinul oficial şi la vânzătorii volanţi, preţurile fiind: 5 lei (peluze şi tribuna 2), 10 lei (tribuna I) şi 20 de lei (tribuna 0). Oficialii craioveni anticipează o asistenţă în jurul a 10.000 de spectatori la meciul de mâine seară, care va fi televizat de postul TVR 3.

vineri, 23 mai 2014

Echipa PSD Calafat nu scade ,,turatia motoarelor" spre disperarea adversarilor ! Claudiu Manda a fost la sediul PSD Calafat si in penultima zi de campanie! Vezi AICI ce mesaj a transmis:

Marea organizatie a PSD Calafat cu o componenta considerabila de tineri entuziasti, merge cu ,,motoarele turate" la maxim si in penultima zi de campanie electorala pentru scrutinul de Duminica,25 Mai.
Acest lucru l-a observat si Presedintele PSD Dolj, dep. Claudiu Manda care a tinut in mod special sa fie prezent ieri la Calafat in mijlocul acestei organizatii careia i-a multumit pentru tot efortul sustinut depus in aceste 30 de zile de campanie electorala.
Totodata Presedintele PSD Dolj, Claudiu MANDA si vicepresedintele CJ Dolj, Alina Tanasescu, au tinut sa-i asigure pe cei prezenti de tot sprijinul lor nu doar in preajma alegerilor ci in permanenta, fiindca o echipa se formeaza  usor, dar se sustine foarte greu daca nu este motivata.

Dupa intalnirea de la sediul din Calafat cu Presedintele organizatiei judetene, psd-istii calafeteni au plecat din nou in campanie electorala in mijlocul cetatenilor Calafatului unde au distribuit materiale electorale, explicandu-le oamenilor, totodata, miza acestor alegeri europarlamentare si proiectele pe care echipa social democrata, care va merge in Parlamentul European, trebuie sa le sustina in folosul oamenilor din intreaga Europa, a oamenilor de rand care reprezinta majoritatea.
S-a vorbit si despre faptul ca grupul Socialistilor Europeni spune un NU hotarat austeritatii, promovata si inca sustinuta de cei de dreapta, grupati in Partidul Popular European.
ESTE VREMEA CA EUROPA SA FIE CONDUSA DE STANGA MODERNISTA CARE MILITEAZA PENTRU CREAREA DE LOCURI DE MUNCA SI SPUNE UN ,,NU" HOTARAT AUSTERITATII PROMOVATE DE CEI DE DREAPTA GRUPATI IN PARTIDUL POPULAR.
LA ACESTE ALEGERI ROMANIA ARE SANSA SA FACA DIFERENTA TRIMITAND IN PARLAMENTUL EUROPEAN UN NUMAR CONSIDERABIL DE PARLAMENTARII DE STANGA  SI ASTFEL PRESEDINTELE COMISIEI EUROPENE SA FIE NUMIT DE SOCIALISTI !
NU UITA, REVOLUTIILE PORTOCALII PROVOCATE DE CEI DE DREAPTA IN EUROPA AU ESUAT LAMENTABIL IN TOATE TARILE,FARA NICIO EXCEPTIE, DATORITA AUSTERITATII IMPUSE CARE INDUBITABIL A PROVOCAT HAOS SI SARACIE CRUNTA !

miercuri, 21 mai 2014

COMUNICAT al Companiei de Apa Oltenia privind sistarea furnizării apei potabile în Municipiul Calafat

Urmare producerii unei avarii la staţia de pompare aferentă sistemului de alimentare cu apă al Municipiului Calafat, S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. este nevoită să sisteze momentan furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în acest municipiu.
Personalul specializat în acest tip de lucrări din cadrul Companiei depune toate eforturile pentru remedierea operativă a avariei.
S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. mulţumeşte utilizatorilor din
municipiul Calafat pentru înţelegere şi îşi cere scuze pentru disconfortul creat.
Vom reveni cu precizări.

Conducerea,

Adevaratul mesaj al Presedintelui PSD Calafat, Emil Popa, adresat cetatenilor Municipiului Calafat cu ocazia Alegerilor Europarlamentare

Emil Popa alegeri maiPresedintele Organizatiei PSD Calafat ,dl. ing. Emil POPA, adreseaza public cetatenilor din municipiul Calafat ,un mesaj cu ocazia  Alegerilor Europarlamentare din data de 25 Mai 2014.


NOTA:
Acesta este adevaratul mesaj ! 
Orice alt mesaj sau asociere cu alte mesaje ,altele decat cele venite de la conducerea PSD Dolj, sunt rau intentionate si nu corespund cu realitatea, presedintele PSD Calafat , ing. Emil POPA, delimitandu-se total.

vineri, 16 mai 2014

Colegiul Tehnic ''Stefan Milcu" din Calafat si-a sarbatorit a 93-a aniversare de la infiintare in prezenta a numeroase personalitati

Colegiul Tehnic ,,Stefan Milcu"-Calafat
Colegiul Tehnic ,,Stefan Milcu" din Calafat, a fost astăzi 16.05.2014, în mare sărbătoare. 
Parca mai frumoasa ca niciodata, unitatea de învățămant calafeteana a împlinit 93 de ani de existență, fiind printre primele școli cu profil tehnic apărute în județ. 
Scoala si-a inceput activitatea cu 14 elevi si a functionat initial cu durata de 3 ani.

Asa se explica aparitia primei promotii in 1925 formata numai din 9 elevi din cei 14 inscrisi.
In anul 1926 ia fiinta SCOALA SUPERIOARA DE COMERT care a convietuit pana in 1927 cu SCOALA ELEMENTARA DE COMERT, fiecare avand comitetul ei scolar.
La 6 martie 1945 scoala a dat prima promotie de 21 de absolventi .
In anul scolar 1952-1953 a luat fiinta Scoala Medie Tehnica de Contabilitate , pregatind terenul pentru organizarea Centrului Scolar Agricol,1 Aprilie 1954.
Din 17 Martie 2000 liceul poarta denumirea de Grupul Scolar "Stefan Milcu" dupa numele profesorului academician doctor Stefan Milcu.
 Incepand cu 1 Septembrie 2008 liceul  a devenit Colegiul Tehnic "Stefan Milcu" Calafat. 
Desfasurarea evenimentului aniversar:
Cu această ocazie de zi aniversara ,conducerea unitatii de invatamant impreuna cu grupul cadrelor didactice care isi desfasoara activitatea aici, au organizat multiple manifestari culturale, totul culminand cu o masa festiva .
Ziua dedicata aniversarii a 93 de ani de existenta a Colegiului a inceput in jurul orei 10.00 cu primirea in stil traditional a invitatilor :  fosti si actuali dascali ai unitatii de invatamant,oameni de afaceri, managerii unor importante institutii de pe plan local,personalitati politice de la nivel local si judetean cat si reprezentantii presei. 
Printre personalitatile care au onorat cu prezenta evenimentul, s-au aflat: Alina Tanasescu-vicepresedinte al CJ Dolj, Emil Popa-presedinte PSD Calafat, Mihai Firica -celebrul realizator al emisiunii ,,Vocile Olteniei" de la Digi24 Craiova,fostul senator Horatiu Buzatu,Petre Traistaru -fost Primar al Calafatului,Vasile Adelica-presedintele PDL Calafat,Duta Marin-Primar comuna Cetate,Paun Maria-comandantul Politiei mun. Calafat si alti invitati de seama.

Dupa primirea facuta de insasi Directorul scolii, prof. Dan BORA si un grup de elevi imbracati in costume nationale,oaspeții au fost poftiti in biblioteca scolii unde numerosi invitati au tinut sa adreseze cateva cuvinte de
apreciere la adresa Colegiului Tehnic ,, Stefan Milcu" ca mai apoi sa fie invitați să viziteze cateva dintre sălile de clasă, printre care laboratorul de informatică, laboratorul de biologie, chimie și de tehnologie. 


Evenimetul s-a încheiat la cantina liceului cu o masa festiva , acolo unde foști și actuali dascăli dar si personalitati locale si de la nivelul judetului, au depănat amintiri si au ascultat muzica populara in interpretarea formatiei condusa de maestrul Emil Pondila.




Azi, 16 Mai se sarbatoresc 93 ani de existenţă a Colegiului Tehnic “ Ştefan Milcu ” din Calafat

Ca în fiecare an, luna mai debutează în sărbătoare – Sărbătoarea Muncii, însă anul acesta sarbătorile s-au ţinut lanţ. A urmat Sărbătoarea Învierii Domnului, Zilele Municipiului Calafat ( Ziua Independenţei, Ziua Europei), iar pe 16 mai 2014 se vor sarbători 93 ani de existenţă a instituţiei scolare cunoscută în prezent sub numele de Colegiul Tehnic “ Ştefan Milcu ” din Calafat, al cărei director este domnul profesor Bora Constantin Dan.
De-a lungul timpului acestă instituţie a fost martora pregătirii a numeroase generaţii de specialişti. Fiind iniţial unitate militară, din 1922 a devenit instituţie de învăţământ, respectiv Şcoala Superioară de Comerţ, care de-a lungul timpului a mai fost cunoscută ca Liceu Comercial de băieţi, Şcoală Medie Tehnică de Contabilitate, Liceu Agroindustrial, Grup Şcolar Agricol, luând din anul 2000 numele prof. acad. dr. Ştefan Milcu, iar din 2008 s-a transformat în Colegiu Tehnic.
Vineri, 16 mai 2014, orele 13.00 la Colegiul Tehnic “ Ştefan Milcu ” din Calafat sunt aşteptaţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, reprezentanţi ai Prefecturii, Primăriei, foşti profesori şi elevi ai liceului. Oaspeţilor li s-a pregătit cu ocazia acestei aniversări un program artistic realizat de către Ansamblul Folcloric “ Oltenaşii ” din Basarabi.
Redactia ziarului Adevarul de Calafat ureaza un sincer ,,La multi ani si multe impliniri , tuturor cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic ,,Stefan Milcu " si in special d-lui Director,prof. Dan BORA !"

joi, 15 mai 2014

In memoria lui nea' Costica POPESCU . Mesajul pe care Gica Popescu i l-a transmis tatalui sau pe data de 20 aprilie 1983 :

In anul 1983, pe magnifica data de 20 aprilie, la sfarsitul Semifinalei Cupei UEFA, unde cea mai iubita echipa din toate timpurile din Romania, Universitatea Craiova, a intalnit pe Benfica Lisabona, Gica Popescu i-a transmis tatalui sau un mesaj prevestitor. 
Acest mesaj va ramane in memoria tuturor celor care l-au cunoscut pe nea'Costica Popescu si care il iubesc si respecta  neconditionat pe fiul sau, fosta mare glorie a Romaniei, inegalabilul Gica POPESCU :

Gica POPESCU sfasiat de durere la capatul tatalui sau .Calafetenii sunt alaturi de Gica !

Calafatul este trist la aceasta ora cand cerul parca plange de situatia dramatica in care se afla marea glorie a Romaniei si Europei ,Gica POPESCU.
Gica al nostru, al calafetenilor, al oltenilor, al romanilor , al spaniolilor si al Europei, isi conduce tatal pe ultimul drum ...trist, foarte trist.
Nea' Costica Popescu a pierdut pariul cu viata exact in noaptea de 13 Mai, singur in locuinta sa din Calafat in timp ce sotia  se afla la Bucuresti unde avea grija de nepotii sai , napastuiti de condamnarea la inchisoare a tatalui lor, Gica POPESCU.
Nea Costica Popescu s-a stins din viata la 72 de ani in urma unui infarct datorat supararii provocate de condamnarea nedreapta pe care a primit-o Gica Popescu, unul din putinele genii ale fotbalului romanesc.
Cat de rai si subjugati diavolului pot fi unii intr-o viata, cat de caine sa fii si cui sa te inchini ca sa iti bagi joc de o persoana cu o valoare inestimabila pentru aceasta tara si Europa ???
Gica nu a fugit din tara cum desigur ar fi putut face intr-o insula exotica , Gica a ramas in Romania si a continuat sa spere intr-o judecata dreapta...n-a fost sa fie.
De cate ori ni s-a cantat Imnul National datorita lui Gica ???
De peste 100 de ori !!!
Gica Popescu ne-a facut extrem de fericiti pe toti romanii si aceasta ,,tara" i-a intors ca drept multumire, o condamnare de-a dreptul ridicola , 3 ani 1 luna si 20 de zile , pentru a nu fi cu suspendare ci cu executare.
Insasi procurorii au cerut o pedeapsa cu suspendare , dar Gica liber incurca jocurile la alegerile de la FRF, asa ca ...
Peste toate acestea , moartea tatalui sau a facut ca drama lui Gica POPESCU sa fie maxima iar compasiunea majoritatii romanilor sa fie pe masura.
Gica , te rugam sa ne ierti !!!...suntem o tara de rahat, care ne condamnam valorile si promovam fufele si jegurile umane ?!!!
Singura noastra alinare in ceea ce te priveste poate fi promisiunea premierului Victor PONTA care a spus public ca, daca va ajunge Presedintele Romaniei , te va gratia in primele clipe de la preluarea mandatului !
Dumnezeu sa il ierte pe nea' Costica , s-a dus intr-o lume dreapta si lipsita de suparare !

NEWS ALERT: Rusia se tine de cuvant in ceea ce priveste amenintarile la adresa Romaniei. Arma meteo rusească ,, SURA" poate baga cat de curand Romania sub namoale.Apararea este aproape imposibila

NU ESTE TEORIA CONSPIRATIEI ,CI PURUL ADEVAR PE CARE NI-L ASCUND AUTORITATILE !!!
Fenomenele  meteorologice extreme si fara precedent care au loc în ultimele luni  în Romania nu au nicio explicatie credibila din partea autoritatilor, ci se incearca pe cat posibil sa se tina la mare secret ,inclusiv de catre armata , faptul ca ele sunt provocate intentionat de catre performantele sisteme rusesti de modificare a vremii.
Sistemul HAARP din Alaska
Nu trebuie sa ne fie teama sa recunoastem evidenta, nu trebuie sa traim in manipulare si in minciuna, ci trebuie sa ne asumam repercursiunile unor declaratii de ,,cocosei" pe care diferiti oameni politici din Romania le fac ,fara sa le ceara nimeni, la adresa uneia dintre cele mai mari forte militare din lume, Rusia.
Inundatii devastatoare
 De luni bune, mai precis de la declansarea conflictului intre Rusia si Ucraina si implicit de la bagarea noastra ca ,,musca in lapte"in aceasta chestiune extrem de sensibila, in Romania aproape ca ploua neincetat, spre disperarea tuturor romanilor.
locatiile celor mai puternice arme meteo
Ca o dovada clara ca ceea ce se petrece din punct de vedere meteo cu Romania este provocat si nu de la mama natura cum ar vrea unii sa credem, faceti cu totii un remember a ceea ce prognozau mai toti meteorologii din Romania in iarna despre anul 2014. Toti spuneau pe baza unor analize stiintifice ca va fi un an secetos .
Ce avem acum? Mai precis de cand ?... inceperea conflictului din Ucraina va spune ceva ?
Naivii cred in coincidente, insa lumea nu este condusa de naivi !
 Ploi fara oprire, inundatii, cutremure repetate,toate aceste evenimente îi duc pe mulți oameni inteligenti cu gândul la posibilitatea folosirii unor arme meteo si se pare ca chiar asa se si intampla.
Armele meteo sunt o realitate si nu o teorie a conspiratiei. Americanii au sistemul HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), iar rușii îl au și ei pe al lor. Atât uraganul Katrina, cât și tsunamiul din Japonia ar fi fost provocate de astfel de sisteme ultra performante, potrivit unor analize aprofundate care circulă in mediul academic mondial cat si pe internet. 
Ştiri privind experimente îndoielnice cu vremea atât din SUA, cât şi din Rusia, au provocat, în repetate rânduri, scandaluri politice în mai multe ţări ale lumii. După inundaţiile celebre din 2002 din Europa, parlamentarii europeni au acuzat americanii de subminare a economiei UE. De asemenea, politicienii ruşi au cerut investigarea sitemul american HAARP din Alaska. Într-adevăr, în nordul SUA, la distanţă de 400 de km de la Anchorage, la baza militară Gakhona există un obiectiv neobişnuit. Un teren imens de tundra este plantat cu o pădure de antene de 25 m înălţime. Baza este înconjurată de sârmă ghimpată, perimetrul este păzit de patrule înarmate a puşcaşilor marini, iar spaţiul aerian deasupra bazei de cercetare este închis pentru toate tipurile de avioane civile şi militare. După evenimentele din 11 septembrie, în jurul HAARP, au fost instalate şi complexele antiaeriene "Patriot". 
Ce face HAARP?
HAARP este construit prin eforturile comune ale Forţelor Militare Maritime şi Forţelor Militare Aeriene ale SUA. Americanii nici nu ascund posibilităţile sistemului. Se afirmă că staţia se foloseşte pentru influenţarea activă a ionosferei şi magnetosferei Pământului. Cu ajutorul HAARP, se pot crea aurore boreale artificiale sau bloca radarele de interceptare timpurie de dincolo de orizont a lansărilor de rachete balistice sau face legătură cu submarinele din oceane şi chiar descoperi complexele subterane ale inamicului. Radiaţiile emanate de instalaţie sunt în stare să pătrundă sub pământ şi să descopere bunkere şi tunele ascunse, să scoată din funcţiune partea electronică a armelor sau a sateliţilor cosmici. De asemenea, sunt elaborate tehnologiile de influenţare a atmosferei care provoacă schimbarea vremii. HAARP poate fi folosit pentru provocarea catastrofelor naturale, ploilor torenţiale, cutremurelor, inundaţiilor şi uraganelor, asemănătoare "Katrinei" sau "Ritei", susțin unele voci. 
Sura, varianta rusească a sistemului HAARP
 O instalaţie similară celei HAARP există de mult timp în Rusia şi se foloseşte cu succes de peste 20 de ani. 
Staţia "Sura"- Sura Facility Nizhniy Novgorod, Russia – cu coordonatele 56°7’9.70”N, 46°2’3.66”E 56°08′N, 46°06′- este comparabil, din punct de vedere al capacităţii, cu actualul HAARP şi se află în zona centrală a Rusiei, în locuri mai ascunse, la o distanţă de 150 km de Nijnii Novgorod. 
"Sura" aparţine Institutului de Cercetare în domeniul radiofizicii. "La ora actuală, în lume, există doar trei asemenea obiective", povesteşte directorul institutului, Serghei Sneghiriov. "Unul în Alaska, al doilea, în Norvegia, la Tromso, şi al treilea - în Rusia". "Sura" se construia la finele anilor '70 şi a fost pusă în funcţiune în 1981. Pe această instalaţie cu totul unică au fost obţinute rezultate extrem de interesante în ceea ce priveşte comportamentul ionosferei, inclusiv a fost descoperit efectul generării radiaţiilor de joasă frecvenţa în timpul modulării curentelor ionosferice, numit după numelele fondatorului staţiunii de cercetare, "efectul Ghetmantev".  
Deci, concluzia este clara si nu lasa loc de alte interpretari menite sa ascunda adevarul ,Rusia se tine de cuvant in ceea ce priveste amenintarile la adresa Romaniei si nu ne ataca cu rachete si bombe, ci mult mai dur si cu repercursiuni mult mai dramatice, ne ataca meteo si nu ar fi exclus ca in cateva luni daca nu incetam sa ne dam rotunzi in fata acestui mamut sa ne trezim cu Romania sub namoale total si cu mari probleme economice .
Deja, turismul , industria constructiilor, chiar si agricultura vor fi afectate drastic de aceste fenomene meteo fara precedent ...

marți, 13 mai 2014

BREAKING NEWS: Tatal lui Gica POPESCU a murit azi noapte

Calafatul este in doliu.
Azi noapte, Constantin Popescu ,, nea Costica" cum ii spuneau calafetenii, tatal marelui fotbalist Gica popescu, s-a stins din viata in urma unui infarct . 
In momentul decesului , C-tin Popescu era singur in casa.
Sursele sustin ca starea acestuia de sanatate se agravase in urma condamnarii injuste a fiului sau in dosarul transferurilor .
Adevarul de Calafat, in numele cititorilor sai, transmite familiei indurerate, sincere condoleante

Ţara unde partidele de stanga si sindicatele cheama cetăţenii să voteze un salariu minim de 3.300 de euro

La iniţiativa partidelor de stânga si a sindicatelor, elveţienii vor vota, în data de 18 mai, introducerea unui salariu minim lunar de 4.000 de franci (3.300 de euro) pe lună sau 22 de franci (18 euro) pe oră, considerat drept pragul minim pentru o ţară care se numără printre cele mai bogate state din lume, transmite AFP.
De mai multe săptămâni în Elveţia au loc dezbaterii aprinse între partidele de stanga, partizanele acestei masuri şi oponenţii acestei iniţiative reprezentate de partidele de dreapta.
Dacă va fi adoptat, acesta va fi cel mai mare salariu minim din lume. Comparativ, în Franţa salariul minim pe oră este de 9,43 de euro, în Spania de 5,05 euro iar în Germania, începând din 2015, va fi de opt euro pe oră.
În Uniunea Europeană, 21 din 28 de state membre au un salariu minim legal. Germania este ultima ţară care a adoptat o legislaţie în acest sens urmând ca măsură să intre în vigoare începând din 2015.
În Elveţia a început deja procedura de vot cu privire la adoptarea unui salariu minim, însă deocamdată doar la nivel cantonal. Măsura a fost acceptată în cantoanele Neuchâtel şi Jura.
Sistemul de democraţie directă din Elveţia permite organizarea de referendumuri cu privire la o iniţiativă legislativă atâta timp cât partizanii au obţinut numărul de semănători prevăzut de constituţie. Pentru un referendum la nivel federal este nevoie de 100.000 de semnături.
 
Din aceasta initiativa si multe asemenea ei, locuitorii Europei si nu numai,pot trage concluzia clara ce partide doresc bunastarea fiecarui cetatean in parte si care partide doresc promovarea unor masuri de austeritate , care pe foarte multi i-au adus in pragul falimentului personal.
E timpul ca Europa sa fie condusa de partidele de stanga, de stanga modernista , pentru cresterea locurilor de munca si imbunatatirea considerabila a nivelului de trai.

luni, 12 mai 2014

PSD Dolj: Liderii PSD Dolj, alături de primarul Calafeteanu, la Sărbătoarea Bujorului din Plenița

Duminică, 11 mai 2014, preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, însoţit de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, secretarul PSD Craiova, Radu Preda, şi vicepreşedintele Florin Stancu au fost prezenţi la Sărbătoarea Bujorului din comuna Pleniţa.
Liderul social democrat a declarat că îşi continuă vizitele în judeţul Dolj la invitaţia edililor şefi şi totodată se întâlneşte cu echipele de campanie electorală.
campanie 11 mai 2014 bun PSD Dolj: Liderii PSD Dolj, alături de primarul Calafeteanu, la Sărbătoarea Bujorului din Plenița poze
“Am răspuns cu mare drag la invitaţia primarului comunei Pleniţa, Mihai Calafeteanu. Este o sărbătoare foarte frumoasă şi mă bucur că se păstrează tradiţia. Am fost însoţit de doamna primar , Lia Olguţa Vasilescu, de domnul preşedinte Ion Prioteasa, colegii din BPJ şi echipa de campanile. Am discutat cu oamenii despre problemele pe care le au, am vorbit despre soluţiile pe care domnul primar, Mihai Calafeteanu, împreună cu noi le avem pentru comuna Pleniţa şi despre importanţa alegerilor europarlamentare. Suntem o echipă puternică şi sunt convins că împreună vom reuşi să schimbăm multe lucruri în bine în judeţul Dolj,” a spus preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.
Tot duminică, 11 mai 2014, preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda s-a deplasat în localităţile Desa, Celaru, Fărcaş şi Filiaşi.
 plenita1 PSD Dolj: Liderii PSD Dolj, alături de primarul Calafeteanu, la Sărbătoarea Bujorului din Plenița poze

vineri, 9 mai 2014

9 mai – Ziua Europei si a Independenţei României sarbatorita la Calafat in prezenta a numeroase oficialitati in frunte cu Presedintele PSD Dolj, dep. Claudiu MANDA si Presedintele PSD Calafat, Emil POPA

Ziua Europei, Ziua Independenţei proclamată în 1877 şi Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial 1945 – sunt motivele de sărbătoare atat pentru calafeteni cat si pentru intreg poporul roman, în ziua de 9 mai.
 Pentru acest eveniment cu o insemnatate deosebita,in jurul orei 10.30 la Calafat au sosit numeroase oficialitati din mai toate partidele de la nivelul judetului Dolj, dar si invitati din Olanda,Bulgaria si Serbia.

Delegatia PSD sosita la Calafat in frunte cu Presedintele PSD Dolj, dep Claudiu Manda ,Alina Tanasescu-vicepresedinte al CJ Dolj si Cosmin Enea -dep. PSD in Parlamentul Romaniei, de departe cea mai numeroasa, a fost intampinata de Presedintele PSD Calafat, Emil Popa si peste 250 de membri si simpatizanti PSD .
Dupa primirea delegatiilor oficiale si la Primaria Calafat , s-a mers la depunerea coroanelor impreuna cu oficialitatile locale.
Au fost depuse coroane de flori din partea institutiilor care isi desfasoara activitatea pe raza municipiului Calafat cat si din partea partidelor.
Surpriza evenimentului a fost constituita de delegatia USL care dovedeste inca o data daca mai era nevoie ca alianta continua in teritoriu indiferent de deciziile luate la centru de catre o parte din liberali.

joi, 8 mai 2014

Emil POPA presedintele PSD Calafat si echipa sa de campanie electorala, au luat la pas localitatile Basarabi si Golenti. VEZI FOTO:


In dupa amiaza zilei de 7 Mai , Presedintele PSD Calafat,ing. Emil POPA, impreuna cu o numeroasa echipa formata din militanti ai PSD Calafat si ai organizatiilor locale din Basarabi si Golenti, au plecat in campanie electorala ,,door to door" .
De data aceasta, vizate au fost localitatile Basarabi si Golenti .
Aici, echipa PSD in frunte cu Presedintele Emil POPA, pe langa numeroase intalniri cu cetatenii, a distribuit si materiale electorale ,explicandu-le totodata interlocutorilor intalniti ,miza acestor alegeri europarlamentare si proiectele pe care echipa social democrata, care va merge in Parlamentul European, trebuie sa le sustina in folosul oamenilor din intreaga Europa , a oamenilor de rand care reprezinta majoritatea .
S-a adus in discutie si faptul ca grupul socialistilor europeni spune un NU hotarat austeritatii, promovata si inca sustinuta de cei de dreapta, grupati in Partidul Popular.
Mesajele nu atat electorale cat mai ales realiste , transmise de echipa de campanie social-democrata, au fost primite cu o mare incredere de catre cetateni,acestia din urma exprimandu-si convingerea ca seriozitatea actualului guvern condus de Victor PONTA va merge pana la capat, iar reprezentarea in Parlamentul European a celor de stanga va fi una pe
masura vointei marii majoritati a romanilor ,cunoscut fiind faptul ca romanii sunt pentru politicile sociale promovate de stanga , dezavuind total terapiile de shock promovate de cei de dreapta .

Se pare ca experienta cu taierea salariilor si pensiilor se resimte si azi , mai ales in mentalul oamenilor, cu toate ca Victor PONTA in prima sedinta de guvern de la investire, a reintregit ceea ce au taiat predecesorii sai din guvernele de dreapta.